jaarcijfers_2021-fill-600x600.png

2021 was ook voor Lutoban weer een moeilijk jaar. Corona maakte het haast onmogelijk om projecten uit te voeren. Daarnaast overleed plotseling Ariel Pachicha die voor Lutoban diverse waterprojecten heeft uitgevoerd. Projecten waarbij hij met zijn team zorgde voor drinkwater op scholen voorzien van wastafel s zodat kinderen op school hun handen konden wassen en tanden kunnen poetsen.

Zijn laatste project was op de Cot Cot elementeryschool in Cadiz.

Vanwege de  lockdown zaten veel gezinnen zonder inkomen. We hebben rond kerst weer veel voedselpakketten uitgedeeld.

In het zuiden van het eiland Negros was na de typhoon Odette een groot tekort aan drinkwater en eten. In samenwerking met een lokale stichting hebben we gezorgd voor drinkwater en voedselpakketten in enkele dorpen

 

Het ministerie van Onderwijs (DEPED) heeft Lutoban via diverse certificaten bedankt voor hun continue ondersteuning van basisscholen zoals Deles, Allangating, Cot Cot. 

Ook in 2021 was het voor onze bestuursleden niet mogelijk om de Filipijnen te bezoeken.

In 2022 gaat een bestuurslid voor langere tijd naar de Filipijnen. Hij gaat daar onderzoeken welke projecten we in 2022 kunnen opstarten, waarbij betrouwbare partners zeer belangrijk zijn voor Lutoban.

Wij danken alle donateurs voor hun gulle gaven. Wij proberen de ontvangen gelden op een verantwoorde wijze te verdelen, waarbij de grootste uitdaging blijft dit te doen zonder dat er bij de ontvangers geld aan de strijkstok blijft hangen

cert1.pngcert2.jpg