Get Adobe Flash player

Boeken

Helaas kunnen wij geen boeken meer aannemen.

Donaties

Donaties zijn altijd welkom.

Ons rekeningnummer is NL50RABO0132996243 tnv Stichting Lutoban

RSIN 818005646

 

E-mail: info@lutoban.com

 

Wij zijn ANBI erkend

Home of Hope website

Translate

Dutch English Filipino German

14De waterput is geslagen en het water loopt. De inwoners van Igcamalig hoeven niet meer de berg af om hun dagelijkse water te halen.

Weer een druppel op de juiste plaats

De werkzaamheden voor het slaan van een waterput bij de Igcamalic lagere school zijn klaar. Eerder schreven we dat het dorpje op een heuvel ligt en dat het moeilijk bereikbaar is. Alleen met een goede 4x4 zou dat kunnen. Helaas is die niet aanwezig dus gaat het met paard, sorry karbouw met aanhangwagen. Ook is er onvoldoende stroomvoorziening aanwezig is om de apparatuur te laten werken. Voor alles wordt een oplossing gezocht 😊

 

Lees meer: De inwoners van Igcamalig hebben na vele jaren water in hun dorp

put slaan

De stichting Lutoban heeft opdracht gegeven om bij de Igcamalig basisschool in de barangay Mabini een waterput te slaan. Mabini ligt op het eiland Negros op de Fillipijnen 30 kilometer ten noorden van Cadiz.

De school ligt op een berg in de wijk Sitio Igcamalig en het dorpje bestaat uit arme landarbeiders. Er leven ongeveer 50 families die nu voor hun water de berg af moeten om water te halen.

Het water uit de put wordt gefilterd zodat er drinkwater beschikbaar komt. Ook kan het water natuurlijk gebruikt worden voor het wassen, wat de hygiëne ten goede zal komen.

De school heeft 42 kinderen die in slechte gebouwen les krijgen.

Het slaan van de waterput zal uitgevoerd worden door Ariel Pachicha die samen met de bewoners zal samenwerken. Met name het op de plaats krijgen van de materialen zal nog een uitdaging worden omdat er geen weg naar boven gaat die door vrachtwagens bereden kan worden. 

Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond 1 december klaar.

 

Hieronder staat de aanvraag van de directrice van de school:

Lees meer: Lutoban geeft opdracht tot het slaan van een waterput in afgelegen dorp