Boeken

Helaas kunnen wij geen boeken meer aannemen.

Donaties

Donaties zijn altijd welkom

Ons rekeningnummer is NL50RABO0132996243 tnv Stichting Lutoban

RSIN 818005646

 

E-mail: info@lutoban.com (alle bestuursleden ontvangen deze e-mail)

 

Wij zijn ANBI erkend

facebook

Home of Hope website

Translate

Dutch English Filipino German

Home

Luoban steunt actie om schoolkinderen in Mabini schoolspullen te geven

received_429499402476012.jpegOok in de Filipijnen kunnen se basisschool kinderen met ingang van 22 augustus weer naar school.

In Mabini hebben veel ouders ernstig (financieel) geleden door de langdurige lockdowns door Covid 19. 

De kinderen die naar school gaan moeten zelf zorgen voor hun schoolspullen, zoals schriften pennen, rugtas etc. 

De school in de barangay Mabini in de gemeente Cadiz City heeft een actie opgezet om de kinderen te voorzien van deze spullen. Tijdens een grote bijeenkomst werden de spullen in een rugtas uitgereikt. Tevens konden de kinderen een versnapering krijgen bij de Jolly Food car. 

Er zijn kinderen (en ouders) bij die dagelijks tot 6 kilometer moeten lopen om naar school te gaan. Fietsen, zoals dat hier gebeurd is daar door de slechte wegen niet mogelijk.

 

Hieronder een bedankbriefje met foto's:

Lees meer: Luoban steunt actie om schoolkinderen in Mabini schoolspullen te geven

Nieuw winkeltje gesponsord door Lutoban

IMG_5434.jpgJos Gilsing, bestuurslid van Lutoban is voor langere tijd in de Filipijnen en heeft daar een Ulay Ukay project opgestart in barangy (dorp) Si-it. Ukay Ukay is een klein winkeltje dat tweede hands kleren verkoopt. De kleren worden in een grote baal van 1 vierkante meter ingekocht. Deze balen zijn vaak afkomstig uit Europa.


Novie is zo gestart met de Ukay Ukay die ze in haar winkeltje is gaan verkopen. Met de opbrengst hiervan heeft met eigen middelen en de opbrengst van de Ukay-Ukay verkoop haar winkeltje uitgebreid. Dat is juist de bedoeling van Lutoban om mensen zelfstandiger te maken. Haar dochters Javie en Jovie helpen mee in het winkeltje.
Een gedeelte van haar kleine huisje heeft ze vrijgemaakt om daar een tafeltje en stoeltjes weg te zetten waar mensen kunnen zitten en iets eten of drinken als ze kleding of school benodigdheden komen kopen.

Lees meer: Nieuw winkeltje gesponsord door Lutoban

Jos Gilsing start een nieuwe Ukay-Ukay op in Si-It

285685669_5832699090080560_3690654015799197777_n.jpgUkay-Ukay 2022 BRGY Si-it
Ter verduidelijking, Ukay-Ukay is de verkoop van tweede hands kleding!
We zijn 2022 als stichting weer langzaam opgestart met een klein project op de Filipijnen buiten de balik bayan dozen. Dozen met hulpgoederen die met veel liefde door onze voorzitter zijn samengesteld en verzonden. Toen ik hier in juni 2020 vertrok aan het begin van de pandemie was het onzeker wanneer we door konden gaan met activiteiten op de Filipijnen. Dat we door zouden gaan stond vast maar wanneer zou afhangen van de pandemie.


Eind 2021 kregen we eindelijk weer hoop dat we op korte termijn weer naar de Filipijnen konden reizen. Op 9 maart was het dan zover en kon ik, samen met mijn vrouw Myrna afreizen naar het eiland Negros op de Filipijnen.
Zelf heb ik een klein huisje op Negros Oriëntal waar wij in het verleden wat projecten gehad hebben. Maar later gingen we naar het andere gedeelte van het Negros Occidental waar we meer projecten hebben.


Maar gezien de huidige Corona beperkingen in de Filipijnen heb ik besloten een project dichter bij huis op te starten. Mijn huis staat in BRGY Lutoban. Maar ik heb een project in de naastgelegen BRGY Si-it een project gestart. Dit heb ik gedaan om wel twee redenen. De persoon die verantwoordelijk is voor het project Novie Fe Arado Elloren, een hardwerkende Filipina met twee dochters waarvan er eentje lijdt aan Scoliose een vergroeiing aan de wervelkolom. Ze runt al een kleine sari-sari store maar moet echt uren werken om het hoofd boven water te houden. In de sari-sari store verkoopt ze eigen gemaakte garnalenpasta en wat levensmiddelen.
De BRY Si-it ligt vrij afgelegen tussen de grote plaatsen Dumaguete en Bayawan. Als mensen kleding of schoolspullen willen kopen moeten ze dus reizen. Voor ons is dat geen probleem maar op de Filipijnen een groot probleem als je in een afgelegen gebied woont. Vanmiddag was ik toevallig bij Novie om afspraken met haar te maken over het project. Ze kon haar dochter niet ophalen van school. Dus de dochter nam een hable hable ( motor waar meerdere personen op vervoerd kunnen worden) waarvoor ze wel Peso 65 moest betalen omgerekend is € 1.10 wat voor daar heel veel geld is.

Lees meer: Jos Gilsing start een nieuwe Ukay-Ukay op in Si-It

facebook (2)


Copyright © Lutoban Foundation 2013. All Rights Reserved.