Boeken

Helaas kunnen wij geen boeken meer aannemen.

Donaties

Donaties zijn altijd welkom

Ons rekeningnummer is NL50RABO0132996243 tnv Stichting Lutoban

RSIN 818005646

 

E-mail: info@lutoban.com

 

Wij zijn ANBI erkend

facebook

Home of Hope website

Translate

Dutch English Filipino German

Home

Via privé sponsors heeft Lutoban Rose Raer kunnen helpen

rose 1Met behulp van privésponsors heeft de Stichting Lutoban Rose Raer geholpen. Ze lijdt aan de aandoening Tubereuze Sclerose. Ze had een flink gezwel onder haar rechteroog en bovendien heeft ze op haar gezicht verschillende kleine pukkeltjes.

Bestuurslid Jos Gilsing is met haar bij dermatoloog Dr. Tanya Ramas- Uypitching geweest, ze is verbonden aan het Silliman universiteitsziekenhuis. Zij stelde daar de diagnose Tubereuze Sclerose. Ze vond ook dat het gezwel daar in ieder geval weg moest maar dat ze een operatie zelf niet uit kon voeren, omdat het gezwel vlakbij haar oog zit. Zij vond dat we hiervoor contact op moeten nemen met een plastische chirurg, deze is gevonden in Cebu City waar Rose inmiddels geopereerd is.

Rose is 16 jaar oud. Zij woont aan het strand bij BRGY Lutoban. De BRGY heeft de naam Polo maar wordt op dit moment Turtle Island genoemd.

Het is overigens een plek waar de Stichting Lutoban een aantal jaren geleden voedselpakketten heeft uitgereikt.

 

 

Rose probeert zoveel mogelijk naar school te gaan (highschool) maar dat was voor haar lastig met dat gezwel onder haar oog. Door het gezwel en de vele pukkels op haar gezicht dreigde Rose in een sociaal isolement te raken.

 

 

De doelstelling van Stichting Lutoban voorzien niet in de hulp aan individuele kinderen, maar daar waar we sponsoren kunnen vinden om individuele klinderen kunnen helpen, helpt Lutoban deze kinderen graag.

 

Tijdens de komende reis van een aantal bestuursleden zullen zij Rose in Lutoban gaan bezoeken.

 

Hier een paar foto’s van de leefomstandigheden van Rose en het resultaat na de operatie.

facebook (2)


Copyright © Lutoban Foundation 2013. All Rights Reserved.