Boeken

Helaas kunnen wij geen boeken meer aannemen.

Donaties

Donaties zijn altijd welkom

Ons rekeningnummer is NL50RABO0132996243 tnv Stichting Lutoban

RSIN 818005646

 

E-mail: info@lutoban.com (alle bestuursleden ontvangen deze e-mail)

 

Wij zijn ANBI erkend

facebook

Home of Hope website

Translate

Dutch English Filipino German

Home

Nieuw winkeltje gesponsord door Lutoban

IMG_5434.jpgJos Gilsing, bestuurslid van Lutoban is voor langere tijd in de Filipijnen en heeft daar een Ulay Ukay project opgestart in barangy (dorp) Si-it. Ukay Ukay is een klein winkeltje dat tweede hands kleren verkoopt. De kleren worden in een grote baal van 1 vierkante meter ingekocht. Deze balen zijn vaak afkomstig uit Europa.


Novie is zo gestart met de Ukay Ukay die ze in haar winkeltje is gaan verkopen. Met de opbrengst hiervan heeft met eigen middelen en de opbrengst van de Ukay-Ukay verkoop haar winkeltje uitgebreid. Dat is juist de bedoeling van Lutoban om mensen zelfstandiger te maken. Haar dochters Javie en Jovie helpen mee in het winkeltje.
Een gedeelte van haar kleine huisje heeft ze vrijgemaakt om daar een tafeltje en stoeltjes weg te zetten waar mensen kunnen zitten en iets eten of drinken als ze kleding of school benodigdheden komen kopen.

 


Jovie, de dochter van Novie, lijdt aan Scoleosis (een abnormale kromming van de rug). Er is een sponsor gevonden die haar wil gaan ondersteunen met haar studie, hij heeft daarvoor op dit moment een eenmalig bedrag voor beschikbaar gesteld maar heeft al toegezegd eventueel meer te doen. Het eenmalige bedrag zal worden besteed aan het overstappen naar een andere school maar wel dezelfde opleiding + de aanschaf van een tablet die ze voor haar studie computer engeneering nodig heeft. Ze volgt haar studie nu met een verouderde smartphone en dat is behoorlijk lastig zeker nu ze nog van thuis uit studeert door Covid-19. Vanaf 22 Augustus zal het klassikale onderwijs weer hervat worden.


Als op 22 augustus de scholen opengaan verkopen ze ook schoolbenodigdheden in het winkeltje, wat natuurlijk weer hoed is voor de omzet.
Lutoban probeert op deze manier gezinnen te helpen een eigen inkomen op te bouwen onder het motto geef ze niet het brood maar zaad, zodat ze in de toekomst hun eigen inkomen kunnen verdienen en in daardoor ook de extra kosten voor Jovie zelf kunnen betalen

 

facebook (2)


Copyright © Lutoban Foundation 2013. All Rights Reserved.