Boeken

Helaas kunnen wij geen boeken meer aannemen.

Donaties

Donaties zijn altijd welkom

Ons rekeningnummer is NL50RABO0132996243 tnv Stichting Lutoban

RSIN 818005646

 

E-mail: info@lutoban.com

 

Wij zijn ANBI erkend

facebook

Home of Hope website

Translate

Dutch English Filipino German

Dreigende honger door lockdown ter bestrijding coronavirus

Ook in de Filipijnen slaat het Coronavirus toe. Gelukkig nog niet zo hard als hier. Voor de hele Filipijnen is een Lockdown afgekondigd. Niemand mag meer zonder toestemming op straat en de politie mag van de president Dutarte zelfs schieten op mensen die de regels overtreden. Ongekend hard.
Voor de inwoners van de dorpjes en buurten die Lutoban steunt is het echt afzien. Het zijn bijna allemaal mensen die voor een schamel dagloon werken. Zij zijn allemaal werkloos. De ontelbare tricycle chauffeurs (brommer taxi's) mogen ook niet werken.
Hierdoor zijn grote delen van de inwoners zonder inkomen komen te zitten, want in de Filipijnen kennen ze geen sociaal vangnet. Ook zijn ze niet verzekerd voor ziektekosten, waardoor ze ook beperkt gebruik kunnen maken van ziekenhuizen. Spaargeld is er niet of nauwelijks.
Onze voorzitter, Jos Verheijen, alias de Mechel en voor de Filipijnen BossJos, wordt momenteel bestookt met berichtjes om hulp van alle contacten die hij heeft op de Filipijnen.
Centrale boodschap: HELP, we hebben geen geld, geen eten. We gaan niet dood aan de Corona maar van de honger.
In eerste instantie hebben we rijst en eieren gekocht voor enkele buurten en hiervan voedselpakketten uitgedeeld. Deze pakketten zijn goed voor een dag of drie. Maar wat moeten de mensen de rest van de weken???
Lutoban zoekt nu naar oplossingen om mensen te helpen. Het is hard maar we kunnen niet alle aanvragen honoreren het zijn er gewoon te veel.
Dat Lutoban probeert mensen te helpen staat vast. Hoe is nog onderwerp van discussie.
Wilt u doneren kijk dan even in de linkerkolom van deze website

Lees meer: Dreigende honger door lockdown ter bestrijding coronavirus

Spek de kas van Lutoban bij Jumbo Ulvenhout

 

Zoals jullie vast weten, organiseert Jumbo Ulvenhout een actie waarmee een financiële bijdrage voor onze vereniging bij elkaar kan worden gespaard. De actie heet ‘Spek de kas van je club’ en Jumbo Ulvenhout stelt daarvoor een bedrag van € 10.000- beschikbaar.


Tijdens deze ‘Spek de kas van je Club’ actie ontvangen klanten voor elke € 10,- aan boodschappen een waardepunt. Deze waardepunt kunnen ze in de winkel doneren aan de vereniging van hun keuze.

 

Hoe meer waardepunten klanten doneren aan onze vereniging, hoe groter het totaalbedrag dat wij ontvangen. En daarmee kunnen wij onze doelen in de Fillipijnen mee financieren..
Trommel dus zoveel mogelijk mensen op om hun boodschappen bij Jumbo Ulvenhout te doen en daarmee de kas van onze club te spekken!

 

Nieuw dak

Soms zijn de individuele verhalen zo schrijnend dat je er niet aan ontkomt om te helpen. In het geval van Joel vond de stichting dat we moesten helpen. Joel is een meervoudig gehandicapt kind dat altijd in bed ligt in een hutje met een lek dak.

 

Nadat we gezorgd hadden voor een rolstoel zodat Joel uit het bed kon, stuurden we waka waka lampjes. Ditis een led lamp op zonneenergie. Wat bleek, deze lampjes kunnen niet goed tegen vocht. De oorzaak was een lek dak. 

Lutoban heeft gezorgd dat de familie, waarvan de vader in de suikerrietvelden werkt tegen een dagloon van nog geen 2 euro per dag, nieuwe dakplaten kon kopen en ook nieuwe balken waren die waren ook rot.

 

De oude platen zijn gebruikt voor de zijkant, mooi hergebruikt.

 

Joel ligt nu tenminste weer droog 

Lees meer: Nieuw dak 

Een druppeltje op de juiste plaats

Zo rond de kerst geeft Lutoban aan enkele contactpersonen geld zodat zij hiervan voedselpakketten kunnen kopen voor de allerarmsten in hun omgeving.

Leo Legaspi en Cherie Mhe zijn benaderd om voedselpakketten uit te reiken in hun buurt en Connie Legaspi besteedt de donatie aan het te geven eten aan straatkinderen in Bacolod. 

 

Met dit druppeltje hebben deze mensen hopelijk een iets mooiere kerst dan ze gedacht hadden.

Lees meer: Een druppeltje op de juiste plaats

facebook (2)


Copyright © Lutoban Foundation 2013. All Rights Reserved.