Boeken

Helaas kunnen wij geen boeken meer aannemen.

Donaties

Donaties zijn altijd welkom.

Ons rekeningnummer is NL50RABO0132996243 tnv Stichting Lutoban

RSIN 818005646

 

E-mail: info@lutoban.com

 

Wij zijn ANBI erkend

facebook

Home of Hope website

Translate

Dutch English Filipino German

Spek de kas van Lutoban bij Jumbo Ulvenhout

 

Zoals jullie vast weten, organiseert Jumbo Ulvenhout een actie waarmee een financiële bijdrage voor onze vereniging bij elkaar kan worden gespaard. De actie heet ‘Spek de kas van je club’ en Jumbo Ulvenhout stelt daarvoor een bedrag van € 10.000- beschikbaar.


Tijdens deze ‘Spek de kas van je Club’ actie ontvangen klanten voor elke € 10,- aan boodschappen een waardepunt. Deze waardepunt kunnen ze in de winkel doneren aan de vereniging van hun keuze.

 

Hoe meer waardepunten klanten doneren aan onze vereniging, hoe groter het totaalbedrag dat wij ontvangen. En daarmee kunnen wij onze doelen in de Fillipijnen mee financieren..
Trommel dus zoveel mogelijk mensen op om hun boodschappen bij Jumbo Ulvenhout te doen en daarmee de kas van onze club te spekken!

 

Nieuw dak

Soms zijn de individuele verhalen zo schrijnend dat je er niet aan ontkomt om te helpen. In het geval van Joel vond de stichting dat we moesten helpen. Joel is een meervoudig gehandicapt kind dat altijd in bed ligt in een hutje met een lek dak.

 

Nadat we gezorgd hadden voor een rolstoel zodat Joel uit het bed kon, stuurden we waka waka lampjes. Ditis een led lamp op zonneenergie. Wat bleek, deze lampjes kunnen niet goed tegen vocht. De oorzaak was een lek dak. 

Lutoban heeft gezorgd dat de familie, waarvan de vader in de suikerrietvelden werkt tegen een dagloon van nog geen 2 euro per dag, nieuwe dakplaten kon kopen en ook nieuwe balken waren die waren ook rot.

 

De oude platen zijn gebruikt voor de zijkant, mooi hergebruikt.

 

Joel ligt nu tenminste weer droog 

Lees meer: Nieuw dak 

Een druppeltje op de juiste plaats

Zo rond de kerst geeft Lutoban aan enkele contactpersonen geld zodat zij hiervan voedselpakketten kunnen kopen voor de allerarmsten in hun omgeving.

Leo Legaspi en Cherie Mhe zijn benaderd om voedselpakketten uit te reiken in hun buurt en Connie Legaspi besteedt de donatie aan het te geven eten aan straatkinderen in Bacolod. 

 

Met dit druppeltje hebben deze mensen hopelijk een iets mooiere kerst dan ze gedacht hadden.

Lees meer: Een druppeltje op de juiste plaats

Na 20 jaar een eigen waterpomp in je dorp dankzij Lutoban

Enige tijd geleden ontvingen wij het verzoek van onze contactpersoon Ritchel of wij een twintigtal families konden helpen die voor water al 20 jaar iedere dag tot 5 km moesten lopen. Uiteraard wonen er veel kinderen bij deze families die meestal ingezet werden voor het halen van water.
De kosten voor het slaan van een waterput en het installeren van een handpomp zou € 875 gaan kosten.
Wij, als bestuur van Lutoban, vonden dit een goed doel. Nu na drie weken op diverse plaatsen te hebben geboord heeft het dorp eindelijk zijn eigen waterput. Dank aan Ariel en Ritchel die voor ons de mensen geholpen hebben. Alles is gerealiseerd door medewerking van de dorpsbewoners.

Lees meer: Na 20 jaar een eigen waterpomp in je dorp dankzij Lutoban


Copyright © Lutoban Foundation 2013. All Rights Reserved.