Boeken

Helaas kunnen wij geen boeken meer aannemen.

Donaties

Donaties zijn altijd welkom

Ons rekeningnummer is NL50RABO0132996243 tnv Stichting Lutoban

RSIN 818005646

 

E-mail: info@lutoban.com (alle bestuursleden ontvangen deze e-mail)

 

Wij zijn ANBI erkend

facebook

Home of Hope website

Translate

Dutch English Filipino German

Dreigende honger door lockdown ter bestrijding coronavirus

Ook in de Filipijnen slaat het Coronavirus toe. Gelukkig nog niet zo hard als hier. Voor de hele Filipijnen is een Lockdown afgekondigd. Niemand mag meer zonder toestemming op straat en de politie mag van de president Dutarte zelfs schieten op mensen die de regels overtreden. Ongekend hard.
Voor de inwoners van de dorpjes en buurten die Lutoban steunt is het echt afzien. Het zijn bijna allemaal mensen die voor een schamel dagloon werken. Zij zijn allemaal werkloos. De ontelbare tricycle chauffeurs (brommer taxi's) mogen ook niet werken.
Hierdoor zijn grote delen van de inwoners zonder inkomen komen te zitten, want in de Filipijnen kennen ze geen sociaal vangnet. Ook zijn ze niet verzekerd voor ziektekosten, waardoor ze ook beperkt gebruik kunnen maken van ziekenhuizen. Spaargeld is er niet of nauwelijks.
Onze voorzitter, Jos Verheijen, alias de Mechel en voor de Filipijnen BossJos, wordt momenteel bestookt met berichtjes om hulp van alle contacten die hij heeft op de Filipijnen.
Centrale boodschap: HELP, we hebben geen geld, geen eten. We gaan niet dood aan de Corona maar van de honger.
In eerste instantie hebben we rijst en eieren gekocht voor enkele buurten en hiervan voedselpakketten uitgedeeld. Deze pakketten zijn goed voor een dag of drie. Maar wat moeten de mensen de rest van de weken???
Lutoban zoekt nu naar oplossingen om mensen te helpen. Het is hard maar we kunnen niet alle aanvragen honoreren het zijn er gewoon te veel.
Dat Lutoban probeert mensen te helpen staat vast. Hoe is nog onderwerp van discussie.
Wilt u doneren kijk dan even in de linkerkolom van deze website voor de gegevens.


Copyright © Lutoban Foundation 2013. All Rights Reserved.